Çılgın bir öneri

TheMYKO | Knight Online | MYKO | PRIVATE SERVER
One of the most popular MYKO PvP Server of all time
Are you ready to TheMYKO LUNA?
New World Luna 20 September

ylanss

Level 60
4 Yıllık Üye
3 Yıllık Üye
2 Yıllık Üye
1 Yıllık Üye
Chatter
Mar 7, 2017
96
64
79,487,100
6,053
Şahsen ben 64 %100 e rollback olursa oyuna dönerm . @Kojiro
Ustacım isterse 60 a çeksin şu anki durumda bi elde tutulur bi çözüm olmaz diye düşünüyorum bende. Userler gevşek diyip geçmekte çare deil ztn her hafta yeniden ezik pk sı atalım tadında takılanlara yapcak hiçbişey yok ki onlar hiçbir serveri ayakta tutcak tipte userler deil bir kaç ırk olan yere ondan sonra kim teamca bunlara kc verirse oraya tıpış tıpış giderler. Bunun yanısıra TheMYKOda gerçekten aile denebilcek her db burda olan serverda dayanabildiği kadar oynayan bi ton insan var ki bu uzun soluklu bi servera yeter arada sonradan dahil olan arkadaşlarla artar bile. Ama oyunda tutunabilmek zaman gittikçe zorlaşıyor bunun en büyük sebeplerinden;

1. Piyasanın dolar/tl kurunu kıskanırcasına çoşması: Trina 50m den açılıp server sonunda 4gb yi buluyor fiyatı. Kc fiyatları server bitene kadar yada kc fiyatlarındaki artış userleri bir bir eritip serverini bitirene kadar bu artış hiçbi şekilde durmuyor. Pazarın ve kc nin stabil oluşunu sağlamadan isterse 20k 30k userle açsın serveri yine ömrü max 1, 2 ay olur. Bu pazar dalgalanmasının bi başka sebebide oyundaki drop veya drop sc nin etkisiyle oynanıyo ve oyunun sürekli adapte edilmeye çalışılıyo olması, örnek olarak: ilk hafta 2 drop sc de 1 tane sağlam high class + orta seviyede itemler alırdım sabit bi şekilde şanslıysam saat başı 1 tane high class düşerdi. Sonra bi dönem geldi belli moblarda drop sc ile artık hiç adam gibi drop atmayıp diğerlerinde daha fazla atmaya başladı. 3. hafta sonunda saat sonuna doğru saat başı en az 3 tane high class ve bankaya sığmıcak derecede chitin atmaya başladı, gereksiz bi bolluk oluştu. İb yi 25 m chitinleri 10m e koyuyosun gitmiyodu.Bu arada trina 225-250m arası bi fiyatta seyrediyodu. Demem o ki en başından ince eleyip sık dokuyup belli bi düzeyde başlatıp belli düzeyde tutulması gerek bu drobu. Kolaylaştırırsınız ondan önce kasanlar kendini keriz gibi hisseder, zorlaştırırsınız millet der yapan yaptı ztn nasıl yetişeym. Gb kc takasının bu kadar uzun vakit alması ortadan kalkarsa bu sorun bi nebze ortadan kalkar. Koyun bi npc ye sabit fix fiyat deyinki budur kardeşim benim oyun paramda değerlidir, benim vaktim yok param var diyende bunun 500k 1m altından satsın. Gerekirse saatte 15-25 m arası bi para kasılsın ama oyunun başından sonuna korunması gereken dengeler korunsun. Bu mevzuyada sürekli piyasanın yükselmesini tiftikleyip bankasına 50k 100k kc depolayanlarada elinden şekerini alırcasına tavrını koyacak yönetim yumruğunu vuracak masaya.

2. Zaten 1 aya yenisi açılır düşüncesinin oturması: Bu düşüncenin her hafta yeni servera geçmekten çok bi farkı yok. TheMYKOnun sadık userlerinin yüzde 90 ı da bu kesime dahil. Piyasanın amına koyan Gb Item Tüccarı güzel kardeşlerimiz ztn ban yese de 1 db tatil veriyo gidiyo 1 db sonra 2 3 bin tl koyuyo yine cebine temizinden.
Ztn exp itemler olsun bf açılması olsun falan ister istemez bi dalgalanma yaratıyo piyasada. Ama tutunki yukarda belirttiğim ve belirteceğim sıkıntılar çözüldü ve uzun soluklu bi kıvama ulaşıldı, itemler ve gb en değerli halindeyken milleti sömüren bu arkadaşlar oyun başında bi ban yedimi 1.5 2 sene geri dönemicek oyuna. Bu yenisi açılır ztn kojiro açgözlünün teki tadındaki düşüncelere de radikal bi tepkinizi koymanız gerek. Herşeyi uzun soluklu olması amaçlı düzeltip dizayn edipte her bayram deil sömestr değil seneye kadar yeni db gelmicektir tadında bi açıklama koyun bakalım işin rengi nasıl değişiyo.

3. Sürekli gelen yenilikler: Bu yeniliklerin bazıları çok başarılı tatlı olsada bazılarının oyunu ciddi yönde kötü etkilediği bariz. Örnek olarak cr event güzel bir yenilik karşışığndada drop rate increase var. Para babası olan oyuna yüksek miktarda kc sokup uğraşmadan keyfine bakanlar BİLE bu yeniliğin oyunun tadını kaçırdığı fikrinde olduğu bariz. Bende ortalamadan gayet yüksek bi miktar yb ile başlarım oyuna ama bencede bizim TheMYKOda yıllardır aradığımız ve bulduğumuz bazı şeyleri yıkan bişey bu. Bu yenilikten önce gece olsun gündüz olsun hele ilk haftalar çift slot bus slotuna oturmak bi hayaldi şimdi gezin 2. haftadan sonra görebiliyomusunz bus kasıp fp lerini tamamlamaya çalışan ezik arkadaşları. Eskiden vardı, o kadar geride kalmalarına yada yeni başlamalarına rağmen uğraşıp zevk alcak raddede bi yerlere gelinebiliyodu şimdi öyle bi durum söz konusu deil. 2 hafta geçmiş ve sen kendi emeğinle başlayıp pk lık bi çar düzmeye çalışacaksan ztn server bitene kadar amacına ulaşamıyosun. Bu şekilde ztn server a user girişi boynuna giyotin yemiş gibi kesiliyor. Isterse 500yb lik beğen paylaş yapılsın 1000 kişi paylaşsın yine verim elde edilemez . Yenilik mi yapcaksınız eskiden olan ve şu an özlenen şeyleri yapın. Eslant 2 3 4 5 diye sıralamak yerine elinizdeki haritaları kullanın. Emc Lufer mishal, Tek amacı afk exp kasmak bide içinde bi tane düzgün boss cıktığı için gelinen bi yer. Koy abi çöp slotunu sen TheMYKO sun bi kaliten ağırlığın var BUS BES OPAL SAPPHIRE NPC SATARAK para kasmakta nedir. Bırakın parayı burda kassın arkadaşlar dediğim gibi gerekirse saatte 15-20 m kasılsın . Bu şekilde servera giren bu paralarla insanlar ihtiyaçlarını giderir bankaya 10gb lik barlar stocklamaya yarayacağına.Paranın değeri olur. Millet her adım attığı yerde kasan insanlar görür gördükçe daha bi hevesi artar. Drop sc siz 0 drop sc li coşan droplar olursa pazara drop sc sokan zengin kardeşlerimiz bittiği vakit oyunda farm da biter bunun başka bi bakılcak kısmı yok.


Daha da birsuru sorun veya muhtemel çözüm yazarım da ztn bunların bile hepsini kaç kişi okumaya dayanır bilemem.Son olarakta yönetim oyuncudan ne reaksiyon alırsa alsın kafasına göre iş yapıyor gibi bi imaj var, doğruluğuda var gibi. Siz kimsiniz isterseniz oynamayın tadında izlenim bırakan tavırlarda oluyo yer yer.
Ama farkettiyseniz bir süredir serverların süresi gittikçe azalıyor, ''bi zamanlar çok güzel serverdı TheMYKO'' ya doğru gidiyo muhabbet ki şu an bile bu görüşte olan çok kişi var. İstendiği kadar yok türk oyuncusu böyle kaypak ondan kısa sürüyo densin bu serverin ömrünü uzatacak olan yönetimdir. Yolculuğu siz planlıyıp düzenliyosunuz biz sadece tadını çıkarmaya çalışıyoruz. İlk duraka firar edenler ztn siktirsin gitsin ama bence bu konuya yönetim ya yeterince önem vermiyor ,mevcudiyetten memnun, yada yanlış bakış açısından bakıp çözmeye çalışıyor.

Eminim benim gibi fikirleriyle serverin daha sağlıklı ve yadetmeye çalıştığımız eskinin güzellikleriyle beraber bunu destekleyen ve renklendiren yeniliklerle uzun soluklu server olması için hiç karşılık beklemeden destek olacak birsürü insan vardır.Son söz yine yönetime kalıyor tabi. @Kojiro[/QUOTE]

Saygılar, Hayırlı forumlar beyler.
 

UchihaSasuke

Level 60
4 Yıllık Üye
3 Yıllık Üye
2 Yıllık Üye
1 Yıllık Üye
Chatter
Aug 28, 2017
837
832
273,015,600
9,202
Ek olarak konu için cevap vereyim, elimizde bu veriler mevcut ama bunu bu şekilde uygulamanin pek bir faydası olacağını düşünmüyorum.

Server user azaldi soylentileri içinde, amaçsızlığa bağliyorum, 80 cap ile alakasi olduğunu düşünmüyorum. Her cuma alternatif bir macera arayan bir kitle var. Oyunu cap sistemine bölmenin bir yararı yok, her capte geri kalan oyuncular farkli sunuculara kaçmaktadir.
reis en azından Yeni sw gelene kadar pk döner. Bizde sıkılmayız. Gir bak akşamları 8v8 bile olmuyor cz de. İnanıyorum ki 3hafta öncesine rollback atsanız en azından 50-100 user gelir takılırız. Biz sıkılmayız bari.
Şöyle düşün swde 0 user kaldı kapatma kararı aldın , Yeni sw hazırlıklarına başlıyorsun gibi. Al 64capteki haline , Bidaha swye girmeyin adminler olarak kendi kafamıza göre takılalım. en kötü millet itemlerini + basmak için falan girer piyasa şenlenir bari :D
 

Rasse

Level 60
4 Yıllık Üye
3 Yıllık Üye
2 Yıllık Üye
1 Yıllık Üye
Chatter
Nov 27, 2016
45
24
78,418,725
1,043
bildigini okursan cozemezsin. biz zevk almak icin oneride bulunuyoruz, bizi dinlersen sen de para kazanmis olcaksin. musterin biziz. belki bi serverda daha az kazanicaksin ama uzun omurlu olursun. yoksa 1 seneye TheMYKO mourko kalmaz piyasada.

-62, 65, 68 ve en son 70 capte tamamlanacak
-master itemleri kolay olacak(cr'lerden toplamak mesela)
-item cok zor olacak. shell kesinlikle girmemeli oyuna. (amac iyiyle kotu arasindaki ucurumu acmicaksin)
-+8 70 cap'e kadar olmasin(min 1 ay). +7'de de silahlar parlamasin.
-bifrosttu iviri ziviri 70 capten sonra gelsin

yaziyoruz da dinleyecek mi acaba..
 

>BORNTOKILL<

Level 60
6 Yıllık Üye
5 Yıllık Üye
4 Yıllık Üye
3 Yıllık Üye
2 Yıllık Üye
1 Yıllık Üye
Chatter
Jul 2, 2015
804
715
235,164,600
5,859
  • Like
Reactions: ShadowAsassiakY

>BORNTOKILL<

Level 60
6 Yıllık Üye
5 Yıllık Üye
4 Yıllık Üye
3 Yıllık Üye
2 Yıllık Üye
1 Yıllık Üye
Chatter
Jul 2, 2015
804
715
235,164,600
5,859
bildigini okursan cozemezsin. biz zevk almak icin oneride bulunuyoruz, bizi dinlersen sen de para kazanmis olcaksin. musterin biziz. belki bi serverda daha az kazanicaksin ama uzun omurlu olursun. yoksa 1 seneye TheMYKO mourko kalmaz piyasada.

-62, 65, 68 ve en son 70 capte tamamlanacak
-master itemleri kolay olacak(cr'lerden toplamak mesela)
-item cok zor olacak. shell kesinlikle girmemeli oyuna. (amac iyiyle kotu arasindaki ucurumu acmicaksin)
-+8 70 cap'e kadar olmasin(min 1 ay). +7'de de silahlar parlamasin.
-bifrosttu iviri ziviri 70 capten sonra gelsin

yaziyoruz da dinleyecek mi acaba..
Lvl cap sistemi zaten var sw de 65 70 olarak oda iyi bence +80 diyeceksin şimdi 80 de adam kalmıyor o yüzden kimse ağlamasın boş yere.
Master itemleri zaten kolay dediğin gibi cr lerden deli gibi atıyor
item zor değil harpy trol apost dan deli gibi shard raptor i.b chitin atıyor + olarak sb trina dersen dm dönüyorsun oda hop geliyor
+8 item servera girmeden zaten oyuncu bitiyor 70 capde evet +7 item çok oluyor o biraz zor olabilir
Bf olayına katıyorum 70 den sonra olsun

Oyuncu olarak cevap verdim konuna rahatsız ettiysek affola.
 

NEVERCOMESS

Level 60
4 Yıllık Üye
3 Yıllık Üye
2 Yıllık Üye
1 Yıllık Üye
Chatter
Aug 17, 2017
160
86
81,013,350
3,980
Ek olarak konu için cevap vereyim, elimizde bu veriler mevcut ama bunu bu şekilde uygulamanin pek bir faydası olacağını düşünmüyorum.

Server user azaldi soylentileri içinde, amaçsızlığa bağliyorum, 80 cap ile alakasi olduğunu düşünmüyorum. Her cuma alternatif bir macera arayan bir kitle var. Oyunu cap sistemine bölmenin bir yararı yok, her capte geri kalan oyuncular farkli sunuculara kaçmaktadir.
bu görüşe katılmıyorum. özellikle solo useri ve orta sınıf useri kacırmak için 80 capin ve bifrostun erken gelmesi yeterli. Bu da büyük bir kitleye denk geliyor. 80 CAP çok çok daha geç gelmeliydi. Bifrost ve 80 cap insanlari korkutuyor. 65-70 CAP'in en büyük özelliği rekabete açık olması. 80 cap gelince insanlar rekabet edemeyeceğini düşünüyor.
 
  • Like
Reactions: UchihaSasuke

NEVERCOMESS

Level 60
4 Yıllık Üye
3 Yıllık Üye
2 Yıllık Üye
1 Yıllık Üye
Chatter
Aug 17, 2017
160
86
81,013,350
3,980
ayrıyeten konuya cevap veermem gerekirse de geri dönmek bence çok bişey getirmez. bırakanlar myko bırakmadı sadece baska sunucuya geçti. adam orayı bırakıp hemen buraya gelmez.
 

Rihannastyl 361

Level 70
5 Yıllık Üye
4 Yıllık Üye
3 Yıllık Üye
2 Yıllık Üye
1 Yıllık Üye
Chatter
Jul 21, 2017
790
1,207
312,087,600
16,074
TheMYKO oynarken herhangi bir mykoya veya 1299 serverına geçiş yapan 5 IQ yoktur herhalde
 

Mileenaa

Level 60
5 Yıllık Üye
4 Yıllık Üye
3 Yıllık Üye
2 Yıllık Üye
1 Yıllık Üye
Chatter
Oct 2, 2016
489
292
126,800,850
4,466
bu görüşe katılmıyorum. özellikle solo useri ve orta sınıf useri kacırmak için 80 capin ve bifrostun erken gelmesi yeterli. Bu da büyük bir kitleye denk geliyor. 80 CAP çok çok daha geç gelmeliydi. Bifrost ve 80 cap insanlari korkutuyor. 65-70 CAP'in en büyük özelliği rekabete açık olması. 80 cap gelince insanlar rekabet edemeyeceğini düşünüyor.
2 sw önce 80 cap geç geldi de ne oldu hatırlıyor musun reis?
 

NEVERCOMESS

Level 60
4 Yıllık Üye
3 Yıllık Üye
2 Yıllık Üye
1 Yıllık Üye
Chatter
Aug 17, 2017
160
86
81,013,350
3,980
2 sw önce 80 cap geç geldi de ne oldu hatırlıyor musun reis?
2 sv önce 80 cap yoktu diye hatırlıyorum. Bi önceki svde 80 vardı bu servera göre cok daha uzun geçmişti.
 

Mileenaa

Level 60
5 Yıllık Üye
4 Yıllık Üye
3 Yıllık Üye
2 Yıllık Üye
1 Yıllık Üye
Chatter
Oct 2, 2016
489
292
126,800,850
4,466
2 sv önce 80 cap yoktu diye hatırlıyorum. Bi önceki svde 80 vardı bu servera göre cok daha uzun geçmişti.
Bu swyi de bitti sayarsan 2 sw öncesi olmuş oluyor. Neyse hayırlısı..
 

NEVERCOMESS

Level 60
4 Yıllık Üye
3 Yıllık Üye
2 Yıllık Üye
1 Yıllık Üye
Chatter
Aug 17, 2017
160
86
81,013,350
3,980
Bu swyi de bitti sayarsan 2 sw öncesi olmuş oluyor. Neyse hayırlısı..
2 sv öncesi 80 cap yoktu işte onu diyorum kardeşşşş...........sallıyosun bari destekli salla.
 

Mileenaa

Level 60
5 Yıllık Üye
4 Yıllık Üye
3 Yıllık Üye
2 Yıllık Üye
1 Yıllık Üye
Chatter
Oct 2, 2016
489
292
126,800,850
4,466

WinneRRRRRR

Level 60
5 Yıllık Üye
4 Yıllık Üye
3 Yıllık Üye
2 Yıllık Üye
1 Yıllık Üye
Chatter
Oct 17, 2015
372
371
155,921,700
2,254
İlk yorumlara istinaden, 65 e çekmenin hiçbir manası yok. TheMYKOnun durumu ilişki gibi bi heyecan yoksa bitiyor abi :D
Üzerine koyacağın bişey yoksa standart ilerlemeye devam ederse ve herkes her şeye ulaşırsa ondan soğuyor ve bırakıyor.
İlerlemesi biten sona erer.


Bu arada TheMYKO kraldır. İnş ceza almam.
 

UchihaSasuke

Level 60
4 Yıllık Üye
3 Yıllık Üye
2 Yıllık Üye
1 Yıllık Üye
Chatter
Aug 28, 2017
837
832
273,015,600
9,202
ya olaya bide şu yönden bakın. Burda yazanların %99u charını bozmuş insanlar , Benim charım clanımdan 5-6kişiyle birlikte duruyor oyuna giriyoruz fakat adam yok hiçbirşey yapamıyoruz. En azından dedigim gibi 64cap e geri alsa oyunda olan 15 20kişinin zevki artar ve yine inanıyorumki 64 cap a alsa en azından swde 50 user olur kendi yağımızda kavruluruz
 

Tyrone

Level 60
7 Yıllık Üye
6 Yıllık Üye
5 Yıllık Üye
4 Yıllık Üye
3 Yıllık Üye
2 Yıllık Üye
1 Yıllık Üye
Chatter
Dec 25, 2014
30
38
78,388,200
269
My suggestion :)

1.- At the beginning of the server most players are magicians and archers and that helps them in that the beginning of this is basically for those two classes since the ugrade of paper clothes is very easy to +7 like medium weapons class (horn crossbow, bardish, full pllates) and obviously for the magicians staff + 8 is very easy to get.
therefore my suggestion in the above mentioned points would be that the ugrade is a bit more difficult to get both for high class and for low class (paper + 7) and if it is possible to eliminate the drop of staf +8.

2 .- The last server was very easy and fast get unique items (including chitin shiel iron belt etc) so I think the drop rates of both weapons (raptor, shard, chitins,etc) and unique are as above more difficult and if it were possible to eliminate the DROP SC and the BOSS ARENA. and keep the old school.

3 .- The pvp is based on the CR and only on the chaos time. Sentinus always saw it online but did not promote any other event (except for the PM EVENT only) there are many suggestions in the section of this but I think none of them has been taken into account. such as boss event, clan vs, pk day event. There are many options.

In summary I think a drop rate and ugrade is more difficult the server will remain active for longer and I forgot just lvl 70 please 80 is boring is just an opinion. It is a good server and I would like to enjoy it for much more than a month but that only depends on you Administrators. Regards for all kankas

Tyrone
 
  • Like
Reactions: Ownzz! and Rasse

[AQUAMAN]

Level 70
6 Yıllık Üye
5 Yıllık Üye
4 Yıllık Üye
3 Yıllık Üye
2 Yıllık Üye
1 Yıllık Üye
Chatter
Jan 2, 2018
524
547
312,087,600
12,342
My suggestion :)

1.- At the beginning of the server most players are magicians and archers and that helps them in that the beginning of this is basically for those two classes since the ugrade of paper clothes is very easy to +7 like medium weapons class (horn crossbow, bardish, full pllates) and obviously for the magicians staff + 8 is very easy to get.
therefore my suggestion in the above mentioned points would be that the ugrade is a bit more difficult to get both for high class and for low class (paper + 7) and if it is possible to eliminate the drop of staf +8.

2 .- The last server was very easy and fast get unique items (including chitin shiel iron belt etc) so I think the drop rates of both weapons (raptor, shard, chitins,etc) and unique are as above more difficult and if it were possible to eliminate the DROP SC and the BOSS ARENA. and keep the old school.

3 .- The pvp is based on the CR and only on the chaos time. Sentinus always saw it online but did not promote any other event (except for the PM EVENT only) there are many suggestions in the section of this but I think none of them has been taken into account. such as boss event, clan vs, pk day event. There are many options.

In summary I think a drop rate and ugrade is more difficult the server will remain active for longer and I forgot just lvl 70 please 80 is boring is just an opinion. It is a good server and I would like to enjoy it for much more than a month but that only depends on you Administrators. Regards for all kankas

Tyrone
Şunu birisi çevirsin Türkçeye
 

Shigeno

Level 60
4 Yıllık Üye
3 Yıllık Üye
2 Yıllık Üye
1 Yıllık Üye
Chatter
Dec 2, 2016
177
86
80,830,200
1,571
Şunu birisi çevirsin Türkçeye
diyoki başlarda okçu ve mageler çok güçlü oluyor paper staff + basmak cok kolay okcu içinde horn kolay bu şekilde başta iş yapabiliyorlar diğer joblara ustunluk saglıyorlar mumkunse +8 staffı piyasdan kaldıralım diyor.
2. olarak unique takı ve shell exp itemler piyasaya cok cok fazla düştü cok hızlı gelişti. drop scnin ve boss arenanın buna etkisi büyük bunu kaldıralım eski şekil fp chitinler ile gezelim.
3 oyun sadece cr ve chaos stone vakti dönüyor geriye kalan zamanlar boş geçiyor ya farm ya afk pazar takılınıyor pk devamlılığı yok çeşitli event teklifleri var seçenekler fazla diyor.
4 . olarakta + basmak biraz zorlaşsın drop sc muhabbeti kalksın ve 80 cap gelmesin sadece 70 olsun sw güzel eğleniyoz gülüyoz ama fazla değişiklik olunca olmuyor benim görüşüm bu yönde diyor arkadaşımız ( çeviriler bire bir değildir yazılmak istenen ana fikirleri aldım sadece )
 
  • Like
Reactions: Mugiwara

[AQUAMAN]

Level 70
6 Yıllık Üye
5 Yıllık Üye
4 Yıllık Üye
3 Yıllık Üye
2 Yıllık Üye
1 Yıllık Üye
Chatter
Jan 2, 2018
524
547
312,087,600
12,342
diyoki başlarda okçu ve mageler çok güçlü oluyor paper staff + basmak cok kolay okcu içinde horn kolay bu şekilde başta iş yapabiliyorlar diğer joblara ustunluk saglıyorlar mumkunse +8 staffı piyasdan kaldıralım diyor.
2. olarak unique takı ve shell exp itemler piyasaya cok cok fazla düştü cok hızlı gelişti. drop scnin ve boss arenanın buna etkisi büyük bunu kaldıralım eski şekil fp chitinler ile gezelim.
3 oyun sadece cr ve chaos stone vakti dönüyor geriye kalan zamanlar boş geçiyor ya farm ya afk pazar takılınıyor pk devamlılığı yok çeşitli event teklifleri var seçenekler fazla diyor.
4 . olarakta + basmak biraz zorlaşsın drop sc muhabbeti kalksın ve 80 cap gelmesin sadece 70 olsun sw güzel eğleniyoz gülüyoz ama fazla değişiklik olunca olmuyor benim görüşüm bu yönde diyor arkadaşımız ( çeviriler bire bir değildir yazılmak istenen ana fikirleri aldım sadece )
adam dogru diyor ama imkansız