Çoğu kişiden hemen hemen aynı ses çıkmış derlemek istedim fikrimce ,
"Ben Exp zor olsun derim başkası kolay olsun kasamam der , o yüzden herkes kendine göre düşünüyor "
@Kojiro anketlerde genellemeye çıkan sonuçlara göre bi sw kurdu , neden? çünkü oynayanlar bizleriz.Bizim görüşlerimiz isteklerimiz değerlendirildi.
Bana yargılamak düşmez,anketlere katılmadım başta çünkü askerdeydim ama sw başından beri aktif olarak oynayan birisi olarak fikirlerimi dile getirecek olursam artısı eksisi şeklinde yazmak istedim ;
EKSİLER ;
• Gereksiz eventler :
-FT ( Ne kadar orjinalinde olsa da bence user oraya gidiyor ve cz deki user sayısı düşüyor.)
-DM ( Cz de pk yapmak varken dm gereksiz buluyorum.Tam exp pt kuruyorsun DM yazısı geçiyor)
-Bifrost ( Bence hiç olmamalı sw nin 2. Ayı konulmalı gerekirse.Aşırı Shell High class İtem girişi oluyor piyasaya, oysaki biz USKO da ilk 1 ay lvl kasıp sonradan shell vs kasardık)
-Ardream (İnsanlar genelde akşamları oyuna giriyor işte çalışanlar vs. Ama her akşam Ardream açık,Cz Komple kaldırıp Ardream sw yapsak daha mantıklı o 1 saat swde user kaybına neden oluyor.O yüzden Ardraem olmamalı)
-Ronark Land ( bence gereksiz onun yerine Her akşam 2 saat EXP Event olsa CZ de Slotlar full olacak ve Slot basmalar ,exp slot aramalar,KS ler vs eski zevk olacak CZ de)(Çünkü bizim milletimizin mantığı şöyle;Exp eventde kasarım boşu boşuna kasmayım.Event zamanıda slotlar full çeker)
• Gereksiz questler :
-Lunardaki LİCH (Npc kovalama EMC LUFE TOWN basma zevki 0 oldu herkes lichde o ona tp oluyor o ona tp oluyor kimin nerde olduğu belli değil.Savaş Lich üzerine kurulu )
-Tezgah kurma ( Exp kasmayı engelliyor.Engellediği zaman slotlar boş oluyor.Slot boş olunca slot basamıyorsun pk yok.Adamlar pk da slot basıyor.Oyunu bırakma sebepleri milletin başta şu.Tüm slotları geziyorlar 1 tane exp kasan yok.Slot basamadıkları için SW bitmiş diyip user yok diye itemleri satmaya başlıyorlar.%1 nolcak diyorsunuz ama millet amacı 4 günde 1 lvl alayım beleş.Açıkca söleyim ben questler yaptım ve sadece tezgahla 65 oldum + olarak gidipde exp kasmadım)
• Upgrade oranları
-TRİNA (Trina ile +5 e %100 çok saçma olmuş bence 2 taneden 1 tane kesin +6 oluyor.herkesin elinde +6 shardlar mdler var.Usko Myko özelliği gitmiş çünkü ben hatırlarım manes açıldığında elimde +4 md +7 sword breaker la 1 ay Naziyi kaybetmemısdım o derece zevkliydi pklarda.)
• Renkli Kutular,Fragment
-Mavi,Turuncu,Yeşil Kutu ( okadar çok kasıldıkı bu kutular artık herkese shard raptor attı.Sw dengesizleştirdi.
Fragmentler ( 65 olan adam 10 ego kesiyor shard 1 garanti atıyor.Ben 6 tane krıdırdım drop yok orası ayrı ama arkadaşim 2 taneden shard aldı)(DM de 10 gün sabahlayan adamlar eziyet çekti 1 kere bifrost gir slotth kes 3 taneden shell veya raptor shard kesin atıyor.)
• KC Fiyatları (TL bazında değil)
Son zamanlarda
@Kojiro 1 gb 250kc çekince ister istemez KC değerlendi.Parası olmayan adam artık Buff ac SC çekemez oldu ; şuanki piyasa 1 Buff ac 1 gb + 300ac 1 gb = 2gb Millet artık SC gidecek Diye PK çıkmaz oldu o derece.
Nasıl olabilir GB ile BUFF AC sC 1500 çekilebilir. En azından bi standart bozulmaz.PK için.Çünkü GB satamıyorsun Kc alamıyorsun 30 Stok var.
• EXP Oranları
Exp Daha zor olmalıydı bence 3 güne 60 ol PK çık mantığı ortadan kalkmalı artık.Kafada şu var adamların hemen 60 olayım pk çıkayım 70 zaten kasılmaz 15 gün pk atarım sonra satarım herşeyi bırakırım.1 hafta sürmeli 60 olmak en az.İnsanlar her akşam girdiğinde exp kasmalı. en azından 60 a kadar.60dan sonra gene bu düzeye düşürülebilir.Hatta 60dan sonra kolay olmalı.Çünkü millet 60 olan exp kasma bırakıyor.En azından 60dan sonra kolay olsa daha
• MEDAL
AP,HP.DEF (Bence bunlraı vermesi saçma olmuş eski koda böyle birşey yokdu.Atakları uçuruyor medal dizemeyenler var direkt fark yaratıyor.Bunun yerine MEDAL ile 1500 300 BUFF AC Scroll çekilebilir.En azından insanları PK teşvik olur.Scrool yok diye Pk ya çıkamayan tipler,pratye giremeyenler çok var.bizim clanda 20 kişiden 10 u zaten sc yok diye pk çıkamıyor.)
• Character Sc
Gece gündüz exp yapıyorsun adam 1 hafta sonra geliyor 1k kc ye 60 char çekiyor.
Bence bu komple kalkmalı.Zaten Oyunu bırakanlar oluyor.Ringde satanlar oluyor.Yeni gelecek kişiler Ringden Char çeksin ki swde user kaybı olmasın(user değişikliği olsun).Oyunu bırakacaklarda emeğinin karşılığını alsın.
ARTILAR ;
• Master
Masterin 2 hafta olması güzel olmuş eşitlik vardı sw de.İnsanlar oyunu bırakmadı.
Master questleri olması , master uçuk fiyatlarının piyasasını düşürüyordu.
• Blood beast vs Para kasma (en azından o slotlar full çekiyordu solo asaslar pk yapması için güzel düşünülmüş)
• 9 takı Kasma olayı (Bence güzel olmuş sonuçda emek veren insan gidiyor orada kasıyor.Bu sayede Exp kasarken atağın artmış oluyor Yaratıklra seri kesebiliyorsun.Gece gündüz BOSS kovalayan işssiz güçsüz adamlar uniqe çekip kral oluyordu şimdi ezqler de ezq kalmadı dex 12 hp 12 çekerek.)Ama CZ de slot olsa orada kasılsa daha iyi olur diye düşünüyorum.En azından bir taraf item kasarken diğeri pk atar CZ Canlanır)
• DM Dropları (Zor item çıkması iiy olmuş Orjinalide bu şekilde zaten en eski MYKO da da bu şekildeydi 10 saat dm keserdin 1 shard anca alırdın.Ama Chiitn ve MD,Glave Dropları Arttırılabilir kanaatindeyim)
• MD , Glave ( Harypden eski dblerde oluk oluk MD atardı.Şimdi seri çıkmıyor güzel olmuş Aynı şekilde Troll için de geçerli)
• RİNG
Güzel düşünülmüş . Sw de Oyuncu değişimi oluyor sadece.user kaybı %10 oranında anca etkiler oda ringi satamayanlar için.
• İCE , LR , Leg
Bence güzel , abarı değil.Resistle alakalı birşey olduğunu sanmıyorum.Aresde 2005 yılında 50 lvl warrior bana lec atıyor tutuyordu saçmalık diyordum.ama oyunun yapısı bu şekilde.Asas gibi hızlı kosamıyor.Tutturacakki adam kaçamayacak.Şansına tutsun bi zahmet.
• Event
Akşamları yapılan eventler userleri tutmak için her zmaan iyidir.NP event Exp event. ( NP event olmuyor ama bence olmalı.sadece akşam giren adam sabah da pk atan adamlara yeişebilmeli.)
Ekleyemediklerim vardır elbet .
İnsanların eksilerinden bırakma nedenlerınden bahsedeyim (herkes biliyor zaten) :
-Aga adam Dual md 6 yapmıs Shard 6 yapmıs ben bırakıyom oyunu
-Aga adam maliceli 2.5k vurdu ben mage açtım salak gibi bırakacam oyunu(Örnek ben
)
-Ben akşama kadar dm kesiom knk drop yok adam bi kutu kırdırıyor bf de shard raptor shell manyağı olmuş
-Exp niye kasam kanka salakmıyım event yapar 10m exp geliyo zaten 10 adam kesince Ardreamda.
-Kanka ben kastım kastım adamlar 60 char aldı başlayim böle işe.
-Aga herkes charları itemleri satıyor bizde satalım bi an önce sw patladı.
-Bayramda köye gittim giremedim kanka yoksa ben seni yalnız bırakmazdım charı sat yapcak bişi yok.
-Kanka bizim mage team onlradan çok kesiyor biz 1k kasıoz adamlar da 1k kasıyor hepsi War pre çekmiş ben oynamaz bırakıyom.
-Aga haftaya yeni myko açılcakmıs osko ora başlıcam burda bi bok yapamadık herşeyi satak orda pre çekeriz.
-Aga santa nova dmgleri düştü adamlar 500 yiyo başlarım böle mageye biz bırakıyoz.
-Exp kasmama gerek yok kanka akşama kadar char tezgahda zaten , sen kas ben akşam pk gelirim.
-KC ler uçmuş SC alamıyom aga Buff yok bişi yok ben gelmiyom pk'ya ,siz takılın.(2 kişi gelmedimi party kurulmuyor kimse gitmiyor pk)
> Server hala devam etmekte user kaybı olsada server PATLAMADI !
> Gidenler belli kitleler.Biz her sw de oynarız oynadıkda.En azından yukarıkdakiler benim açımdan dikkate alınırsa ,aynısı olacak diye birşey yok , göz ardı edilmesin.Ama çoğu kişiden bu tarz yorumlar gelmiş derledim toparladım.Görünen köy kılavuz istemez sonuçta.
Uzun yazdım, okuyanların zamanını çaldım Hakkınızı helal edin..
yaKuza / TERROR